StoryEditor

Čaká vás služobná cesta? Zbaľte sa s rozumom

16.08.2016, 00:00
Autor:
soksok
Cestovanie za dobrodružstvom či obchodom môže byť náročné. Tu sú triky skúsených cestovateľov.

Časové posuny, letiskové kontroly aj obmedzená batožina. Toto je len časť problémov, s ktorými sa stretávajú ľudia, ktorí veľa cestujú.

Portál Business Insider prináša niekoľko cestovateľských tipov od podnikateľov a cestovateľov, ktorí lietajú po celom svete. Ako sa teda správne zbaliť na cestu?

  • Pripravte si malú batožinu

Zaobstarajte si len malú príručnú batožinu, bez ohľadu na to, kam cestujete. Nezáleží na to, či idete na dlhšie alebo len na krátky výlet. Vašou výhodou bude, že sa nemusíte na letisku kvôli väčšej batožine zdržiavať. Prinúti vás to tiež baliť sa efektívne a úsporne.

  • Zbaľte si menej, ako si myslíte, že potrebujete

Skúste malý trik. Zamyslite sa nad tým, čo si chcete na cestu zbaliť. Potom si každú jednu položku napíšte na papier. Keď budete hotový, pozrite sa, čo ste napísali a vezmite si len polovicu z týchto vecí. Skúsení cestovatelia tvrdia, že napriek tomu nevyužijete ani dve tretiny z oblečenia, ktoré si vezmete.

pixabay.com

  • Uprednostnite tmavé farby

Ľudia, čo veľa cestujú, viac ako štýlovosť svojho oblečenia riešia praktickú stránku. Preto pokiaľ nechcete na výlete alebo dovolenke riešiť čo s čím skombinovať a ako sa doladiť, zvoľte tmavé farby. Je to praktické aj z pohľadu rôznych šmúh a nečistôt, ktoré sa môžu pri spoznávaní cudzích krajín pritrafiť.

  • Oblečenie nenechajte pokrčiť

Skúste minimalizovať záhyby na šatách tak, že ich zbalíte do špeciálnych obalov na oblečenie. Je to dôležité špeciálne vtedy, keď necestujete na dovolenku ale za obchodnými partnermi. Hneď ako prídete do hotelovej izby, oblečenie z batožiny vyberte. Môžete skúsiť aj mierne ho napariť v kúpeľni.

01 - Modified: 2024-05-03 09:41:35 - Feat.: - Title: Bratislavské letisko si pripomenulo výročie úmrtia generála a pilota M. R. Štefánika 02 - Modified: 2024-05-03 09:08:17 - Feat.: - Title: Dokonalý web pre cestovateľov? Táto stránka ti ukáže, kam sa do ôsmich hodín dostaneš vlakom z akejkoľvek stanice v Európe 03 - Modified: 2024-05-04 11:00:00 - Feat.: - Title: Pláže, rum aj vodopády. Maurícius je exotika s dávkou luxusu aj dobrodružstva 04 - Modified: 2024-04-30 08:00:00 - Feat.: - Title: Necelý rok po tragickej nehode Titanu sú výlety v ponorke stále trendy. Stovky metrov pod hladinou ponúkajú luxusné večere či svadby 05 - Modified: 2024-04-28 19:42:20 - Feat.: - Title: Dubaj začína s výstavbou najväčšieho letiskového terminálu na svete, bude stáť 35 miliárd
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
05. máj 2024 06:47